[...] rozwiązaniem jest stworzenie właściwego programu odżywiania, który umożliwi przyrost mięśni bez jednoczesnego gromadzenia tkanki tłuszczowej. Aby mieć duże mięśnie, trzeba dużo jeść. Przede wszystkim trzeba zacząć od ustalenia właściwej ilości spożywanych kalorii. Zdaniem wielu fachowców bardzo szczupłe osoby, które usiłują zrobić masę, powinny [...]
[...] mniej kalorii niż 2000. Wzrost, waga, płeć, wiek i aktywność wpływają na zapotrzebowanie Twojego organizmu. Kalorie, tłuszcz i ćwiczenia Na tym skończyłem tłumaczenie, za dużo ‘błędów’, na których początkujący by się łapali. Jak mi się będzie chciało, przetłumaczę jeszcze coś o kaloriach i wkleję tu. Ciekawy temat Marka C. - [...]
Przeczytaj dokładnie to co pisałem wyżej.Jak dla mnie za dużo minusów,brała to moja znajoma ze studiów tak dla ścisłości,a stąd wiem bo miała czasem "zawieszki" kiedy jakby wyłączała się na chwilę z tego co ją otacza,lekarz jej zalecił zaprzestanie stosowania tego...Dlatego uważam,że niepotrzebnie w to się pakować.No ale jak chcesz [...]
[...] naszego Jasia odgrywają ryby morskie, które są źródłem fosforu i kwasu glutaminowego, sprzyjającego przyspieszaniu procesów odnowy. W diecie naszego modela znajduje się dużo warzyw i owoców, będących źródłem witamin i pierwiastków alkalizujących organizm a także pieczywo z pełnej mąki . Jasiu rozłożył swoje posiłki w czasie, spożywa je o [...]
[...] widzenia odchudzania ważne jest nie tylko to jak wiele kalorii zawiera posiłek, ale jak długo jest trawiony. Ogólnie można powiedzieć, że węglowodany proste dostarczają zbyt dużo kalorii naraz więc organizm nadmiar zamienia w tkankę tłuszczową natomiast złożone mogą dostarczyć tyle ile organizm na bieżąco potrzebuje lub nawet mniej. Organizm może [...]
[...] na poziom glukozy (tu chodzi o to: że zjedzienie wysokiego ig nie powoduje tak dużych zmian w poziomie cukru we krwi, jeżeli przed tym zjemy coś o niskim ig) Dlaczego wiele dużo włóknistych pokarmów nadal ma wysoką wartość IG? Włókno (błonnik) dietetycznie nie jest składnikiem chemicznym takim jak tłuszczy czy proteiny. Jest kompozycją wielu [...]
[...] tak miała, że zastąpić ją można wapniem które pozyskać możemy z jednej łyżki stołowej mleka. Osoba u której dieta składa się z wysokiej zawartości białka, podaż wapnia jest dużo zawyżona, ponieważ pozyskujemy go wraz z produktami które spożywamy. Dodatkowo należy pamiętać, że trening wykazuje pozytywne działanie, wpływa na gęstość kości. [...]
[...] ESTRY) - składników pompujących (związki argininy np. AAKG, cytruliny) - składników pobudzających/moblizujących (kofeina, l-tyrozyna itd.) Co to dla nas oznacza? Że płacimy dużo za komfort treningu - tzw. bajery. Zastosowanie stacka kreatynowego wcale nie musi oznaczać większych przyrostów siły/masy w porównaniu do formy prostej kreatyny. A [...]
[...] zwanym leptyną, który wytwarzany jest w tkance tłuszczowej. Hormon ten zmniejsza apetyt, obniża poziom glukozy we krwi, ułatwia spalanie kalorii. Gdy w organizmie jest za dużo leptyny (a tak jest np. u ludzi z nadwagą i otyłych), mózg przestaje na leptynę reagować. Wystarczy jednak, że wzbogaci się dietę w kwasy omega-3, a usprawni się pracę [...]
[...] są na powstanie niedoborów witaminy D. W związku z wiekiem maleje bowiem zdolność skóry do produkowania tej witaminy pod wpływem światła słonecznego. Winna temu jest również dużo niższa aktywność fizyczna osób starszych, · witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach, ułatwia to jej magazynowanie w organizmie, dlatego też zbyt duże dawki [...]
[...] opcję Skoro tak mówisz Co do ładowania i tego czy da radę, czy nie. Chyba sobie nie wyobrażacie, że na LC ma się 0 glikogenu w wątrobie i mięśniach? Jest go tylko dużo mniej, a organizm jest wyczulony na wychwyt glukozy i przerabianie jej na gliko. W jeden dzień nie naładuje się na maxa, ale tak naprawdę nie wypalił go na maxa, bo by [...]
[...] krwi ponieważ komórki naszego organizmu nie są wstanie rozpoznać większości insuliny krążącej swobodnie we krwi. Nasza krew staje się "przeładowana". To tak jakby włożyć za dużo węgla do pieca rozgrzewając go do czerwoności. Niewątpliwie jest to sytuacja niekorzystna. Insulino-odporność jest czymś przez co wszyscy przechodzimy w okresie [...]
[...] - żelazo hemowe->hemoglobina->tlen->utlenianie(spalanie) tłuszczu 15.czy moge zamienic te jajka na ser biały chudy? Już lepiej na szynkę ser gdzie mało tłuszczu = dużo laktozy 16.Na ketozie ograniczamy się do lekkich aerobów, gdyż ze względu na obniżony poziom glikogenu mięśniowego możemy wykorzystywać tylko włókna wolnokurczliwe [...]
[...] dodany do codziennego jedzenia sprawi, że to jedzenie wzbogaci się aż o 18 g protein. Zamrożone krewetki nadają się jako dodatki do prawie każdego rodzaju posiłku. Zawierają dużo selenu, równie dużo naturalnej witaminy D, która doskonale się wchłania. Dodaj żółtka do białek. Owszem, białka jaj to prawie czysta proteina, ale to nie powód, żeby [...]
[...] Jeśli mimo to w waszych domach używa się cukru, to kupujcie biały-przynajmniej jest tańszy Jeżeli natomiast chodzi o wspomnianą wcześniej melasę, to prezentuje się ona w dużo lepszym świetle: …ciemnobrązowy, gęsty syrop, o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru spożywczego. Stosowana głównie do [...]
Takie podstawowe info. kiedys to napisalem. Ale przy swojej wadze i zawartosci fatu zastanow sie jeszcze raz czy warto przeprowadzac redukcje. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy [...]
Takie podstawowe info. kiedys to napisalem. Ale przy swojej wadze i zawartosci fatu zastanow sie jeszcze raz czy warto przeprowadzac redukcje. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy [...]
[...] ciała Niedobór energii w diecie = ubytek masy ciała. Oczywiście powyższe równania zachodzą przy odpowiedniej diecie. Można jeść mniej kcal niż organizm potrzebuje, a mieć dużo tłuszczu. To już zależy od tego jak wygląda nasz jadłospis. Jednak deficyt kaloryczny to nie wszystko. Ważne jest również to, z czego będzie energia pozyskiwana. [...]
[...] jego jakości, wartości. Nie które produkty warto unikać, a mimo wszystko np. po treningu warto je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. Łatwiej jest zdecydowanie wypisać to na jakie powinno się zwracać uwagę, a jakie odsuwać od codziennego jedzenia. Tak więc [...]
[...] w dojrzałych. Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior. Dość dużo biotyny znajduje się w drożdżach, wątrobie, nerkach, trzustce i nadnerczach. W surowym jajku znajduje się awidyna, która wiąże trwale biotynę i uniemożliwia jej [...]